Nieuwsdienst experimenteert met Facebook Live poll

fbpoll

De Nieuwsdienst is deze week gestart met een nieuw experiment op Facebook. Door op dit kanaal een Live poll te maken, krijgen Facebookleden de kans om live te reageren.

Bovenstaand voorbeeld was donderdag de primeur voor Veenendaalse Krant Sport. In Veenendaal is een diepgewortelde strijd tussen voetbalclubs GVVV en DOVO. We stelden de vraag welke trainer het tot nu toe het beste doet.

Door te kiezen voor een hartje, stemden de kijkers op de trainer van DOVO, een duimpje was een stem voor de trainer van GVVV.

Elke like geeft de Nieuwsdienst de gelegenheid om nieuwe Facebookers uit te nodigen en dus als pagina te groeien. Bovendien groeit de interactie en betrokkenheid met de lezers en kijkers. Gaan we voor veel meer titels doen dus!

Binnen 24 minuten hadden we 73 likes, waarvan we 20 nieuwe mensen voor onze pagina konden uitnodigen. Ook even kijken? Ga op Facebook naar de pagina van Veenendaalse Krant Sport.


Geplaatst op 12 december 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.