100 jaar Nieuwsblad Castricum

Het is alweer enkele weken geleden, maar zeker nog het vermelden in deze nieuwsbrief waard. Nieuwsblad Castricum heeft het honderdjarig bestaan gevierd met een prachtige bijlage in de krant van maar liefst 24 pagina’s. Online waren video’s te bekijken waarin lezers lieten weten waarom ze Nieuwsblad Castricum graag lezen en op de website stond zelfs een quiz over Castricum.

 

Om het jubileum mee te vieren werden lezers opgeroepen op zoek te gaan naar de feestelijke honderd. Deze werd op diverse plekken in Castricum verstopt. ,,Heb je hem gespot? Maak dan een foto van de 100 (of nog leuker: maak een selfie bij de 100) en plaats hem op de Facebook-pagina Nieuwsblad Castricum”, zo werd opgeroepen. Wie dit deed maakte kans op een borrelarrangement voor vier personen.

 

Aangezien het voor een burgemeester zeer gebruikelijk is om honderdjarigen in zijn of haar gemeente te feliciteren, liet burgemeester Toon Mans van zich horen in de jubileumuitgave en schreef het voorwoord. ,,Onze inwoners moeten weten wat er speelt in onze omgeving. Daar speelt het Nieuwsblad voor Castricum, samen met andere lokale en regionale media, een belangrijke rol in”, schreef de burgemeester.

 

Grote inspanning voor de ‘jubileumkrant’ werd geleverd door freelancers Aart Tóth en Henk de Reus. Zij vonden het een mooie klus om te doen en hebben zich vol enthousiasme  ingezet. Dank daarvoor. 

 


Geplaatst op 14 juni 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.