145 jaar BDU: bijlage over mediagebruik

cover145jaarbdu

Het is deze maand 145 jaar geleden dat de Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij werd opgericht. De eerste editie van de Barneveldsche Courant verscheen op 6 oktober 1871.

Ter gelegenheid van het 145-jarig ‘jubileum’ is – met bijdragen van een aantal schrijvende en fotograferende freelance-collega’s – een speciale bijlage uitgebracht over mediagebruik. Deze is verspreid met de abonnementstitels Barneveldse Krant.nl, De Woudenberger.nl, Scherpenzeelse Krant.nl, Nieuwsblad De Kaap.nl en Stichtse Courant.nl.

 

In de bijlage staan interviews met NOS-verslaggever Pim van Galen, die zijn carrière begon bij de Barneveldse Krant, oud-Scherpenzeler en 3FM-dj Barend van Deelen en tenniscoach Tjerk Bogtstra uit Doorn.  Daarnaast vertelt een aantal inwoners uit het verspreidingsgebied van genoemde kranten over hun mediagebruik.

Verder is er uitgebreid aandacht voor een groot onderzoek naar mediagebruik, uitgevoerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau en vier organisaties voor onderzoek naar mediabereik.

 

Klik hier om de bijlage te bekijken


Geplaatst op 7 oktober 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.