Aanloop naar Bloesemtocht wordt multimediaal aangepakt

 

Steeds meer wordt de site van onze titels leidend en is de papieren krant een – zeer belangrijk – medium om onze websites onder de aandacht te brengen. Onze producten worden dan ook steeds vaker multimediaal opgezet. Een voorbeeld hiervan is de verslaggeving van de aanloop naar de Rode Kruis Bloesemtocht Geldermalsen.

 

Onze freelancer Rita Boer Rookhuiszen ging op pad om voorafgaand aan het jaarlijkse wandelevenement een drieluik te maken met menselijke verhalen achter het nieuws. Tot nu toe interviewde zij een verkeersregelaar en een fruitteler aan de route over hun bijdrage aan deze tocht, waar elk jaar duizenden mensen aan meedoen.

 

Dit verhaal wordt uiteraard op de website en in de krant gebracht, met een mooie foto. Daarnaast maakte Rita ook video’s waarin de geïnterviewden een quizvraag stellen over de Bloesemtocht. Daarmee worden lezers gevraagd mee te doen aan de Bloesemtocht-quiz, die via nieuwsbladgeldermalsen.nl mee te spelen is.

 

Onder de deelnemers die alle drie de vragen goed hebben, wordt een mooi pakket met streekproducten uit de Betuwe verloot, van een sponsor. Van de prijsuitreiking zal uiteraard weer een mooie foto online en in de krant verschijnen.

 

Heb jij ook een idee voor een mooie multimediale productie, waarmee we mooie verhalen kunnen brengen aan de lezer en de website ten volle benutten? Stap dan naar jouw content manager en doe een mooi voorstel.


Geplaatst op 29 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.