Aanpassing invulvelden webneo BDUmedia

Onderstaande mail van Sander van Snippenberg, regisseur van de webredactie, is als het goed is naar alle freelancers van BDUmedia gestuurd die gebruik maken van webneo. Voor de zekerheid plaatsen we het bericht ook nog een keer op deze website.

 

We hebben de afgelopen tijd geregeld signalen van enkelen van jullie ontvangen dat het niet goed ging met het aangeven van de uitgave in webneo.

Dat is een beetje een technisch verhaal: bij het wijzigen van die uitgave in webneo veranderden jullie de printuitgave, terwijl jullie op dat moment negen van de tien keer, of misschien wel tien van de tien keer, de webuitgave wilden veranderen. Dat veldje communiceerde niet met het juiste veldje in ons systeem (neo) en dat zorgde voor verwarring en soms foute publicaties.

Het was een beetje ontwikkelwerk voor onze technische collega’s, maar het is ze uiteindelijk gelukt om dit probleem te verhelpen. Misschien hebben jullie al gezien dat er iets veranderd is in de metadata van een artikel in webneo, misschien ook niet, maar sinds deze week is er onderscheid tussen printuitgave en webuitgave.
Daarbij kunnen jullie meerdere webuitgaven selecteren (als je een artikel direct op meer sites tegelijk wilt plaatsen, bijvoorbeeld in gevallen als Het Kontakt Harderwijk en Het Kontakt Ermelo, of Scherpenzeelse Krant en De Woudenberger).
Inline afbeelding 1
Voor de volledigheid:
Webuitgave 1 wordt automatisch gevuld met de printuitgave
Webuitgave 2 kan gebruikt worden voor publicatie naar extra site
Webuitgave 3 kan gebruikt worden voor publicatie naar extra site
Door de nieuwe velden ziet de interface er iets anders uit en zijn velden van positie verplaatst. Let er aub ook op dat je de webrubriek invult en de overige relevante informatie.
NB: Het invullen van een tweede en/of derde webuitgave is alleen relevant als je het artikel identiek en ongewijzigd op dezelfde plek op twee of drie sites wilt plaatsen (dus met dezelfde plaatsnaam en op dezelfde positie -topstory, prio1 bijvoorbeeld).
Als een van die componenten anders is, of zelfs de inhoud van je bericht is anders, dan moet je net als in de oude situatie zelf even een nieuwe weblay aanmaken, en dan de printuitgave veranderen (webuitgave1 verandert dan automatisch mee) en daar de aanpassingen doen die je wilt doen en dan die op de tweede of derde website publiceren. Juist dit laatste onderdeel zorgde in de oude situatie vaak voor problemen, maar dat moet nu dus achter de rug zijn.

Geplaatst op 22 mei 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.