Aanvullingen freelancer op artikel fotografiebeleid

fotocursus
Freelancer Tanja Moody (Culemborgse Courant.nl) heeft gereageerd op het artikel over het fotografiebeleid, vorige week gepubliceerd op deze website. Haar tips willen we jullie niet onthouden.
Moody: ,,Bij het maken van een (groeps) foto in bijvoorbeeld een sport/danszaal vraag ik of er iemand is die niet op de foto wil. In een groep is er dan altijd wel iemand die wegloopt of bezwaar maakt. Die persoon vraag je tijdens het fotomoment om even buiten beeld te zijn of naar achteren te lopen. Soms zie je hem of haar dan weer voorzichtig in beeld komen.
Op scholen en dagverblijven is het trouwens standaard beleid dat de ouders vooraf toestemming moeten geven of hun kind op de (groeps)foto mag. De verantwoordelijke neemt dan alleen de kinderen met toestemming mee voor de foto. Soms glipt er toch nog een ander kind tussendoor – het is ook zo gezellig en leuk wat daar gebeurt – maar die foto’s gebruik ik dan liever niet.”
Reageren kan via een van de contentmanagers Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) en Alex Monster (a.monster.nl).

 


Geplaatst op 9 april 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.