Abonnees Barneveldse Krant blij met proeverij

Ongeveer honderd lezers van de Barneveldse Krant hebben donderdagavond 14 september genoten van een bier-spijsproeverij.

Ze namen deel aan een actie van de krant, waarmee ze tegen een gereduceerde prijs in restaurant BAS (Bears and Steaks) in Barneveld een zesgangenmenu kregen voorgeschoteld. Elke gang bestond uit een lokaal/regionaal bier met een bijpassend gerecht.

 

Het bijzondere diner was samengesteld door chef-kok Gerard Walters (Euro-Toques Nederland) en culinair recensenten Huub Oudshoorn (Barneveldse Krant) en Felix Wilbrink (De Telegraaf). Zij hadden eerder de lokale/regionale bieren geproefd en geselecteerd.

De bierbrouwers en chef-koks Walters en Oudshoorn vertelden aan het begin van elke gang iets over hoe de bieren en gerechten tot stand waren gekomen.

Mede-initiatiefnemer Jan van den Brink van Wijnwinkel Barneveld verwoordde het algemene gevoel dat na afloop heerste treffend: ,,Dit smaakt absoluut naar meer. Volgend jaar gaan we opnieuw een bier-spijsproeverij voor de lezers van de de Barneveldse Krant organiseren.”

 

Het plan voor een proeverij voor abonnees van de Barneveldse Krant ontstond tijdens een uitje van de personeelsvereniging van de BDU. Geestelijk vaders zijn redacteuren André van der Velde en Wouter van Dijk en media-adviseur Lambèrt Broekhuis.


Geplaatst op 18 september 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.