Abonnementsbladen onder de loep

Zoals het een goede ondernemer betaamt, worden ook de producten van BDUmedia op gezette tijden onder de loep genomen om te kijken of ze nog steeds aan de eisen van de markt voldoen. In 2020 zullen de abonnementsbladen van BDU (Barneveldse Krant, de Woudenberger/Scherpenzeelse Krant, De Kaap/Stichtse Courant, de Soester Courant en de Baarnsche Courant aan een kritische analyse worden onderworpen.

Een breed samengestelde groep BDU’ers boog zich onlangs -op een vernieuwende manier- over de Baarnsche Courant, waarbij alle aspecten die bij het maken van een krant komen kijken de revue passeerden. Van redactie tot bezorging, van verkoop tot ‘traffic’ (de afdeling waar advertentie- en redactiepagina’s bij elkaar worden gebracht en doorgestuurd naar de drukker); alle denkbare disciplines leverden hun aandeel.

Uitgevers van (digitale) kranten staan voor het maken van keuzes als gevolg van grote veranderingen in de samenleving. Dat vraagt bezinning op de rol van de gedrukte krant, de digitale nieuwsverspreiding en de manier waarop daar de nodige omzet mee kan worden gegenereerd. Met advertenties en abonnementen.

Het is de bedoeling snel aan de slag te gaan met de uitkomsten van de eerste brainstormsessie. Andere (abonnements)titels zullen -als alles volgens plan verloopt- in de loop van 2020 aan bod komen.


Geplaatst op 24 februari 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.