Achterhoek-titels op BDU-persen

Nieuwe krantenDeze week zijn alle kranten van de nieuwe joint venture ‘Achterhoeks Nieuws’ op de persen van BDUprint gedrukt. Aan dat moment ging in Lichtenvoorde een hectische week vooraf, waarin een huzarenstukje moest worden geklaard.

 

Zoals wij eerder berichtten zijn de BDU-titels in De Achterhoek (zoals Achterhoek Nieuws.nl, Montferland Nieuws.nl, De Stad Doetinchem.nl) sinds enige maanden ondergebracht in een joint venture met uitgever Weevers in Lichtenvoorde. Weevers, dat zelf titels als de Groenlose Gids, Elna en Contact Zutphen uitgeeft, dekt met de BDU-titels vrijwel de hele Achterhoek af. Dat wordt zakelijk als een groot voordeel gezien. Weevers gaat de exploitatie van de BDU-merken doen. BDU blijft wel voor de helft eigenaar.

 

Bij de deal is onder meer overeengekomen dat alle titels van Weevers voortaan bij BDU worden gedrukt. Dat had echter als consequentie dat het formaat moest worden aangepast. Die overgang moest in één week gerealiseerd worden. Dat kunststukje is geslaagd. Afgezien van een paar kleine tegenvallers, zijn de kranten -ook in een nieuwe jas (dat sterk lijkt op de BDU-jas!)- deze week op tijd de deur uitgegaan. De verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook positief gekleurd.


Geplaatst op 4 september 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.