Advies: wijs gesprekspartner vóór interview op maken foto

fotocursus

‘Oh, moet er een foto worden gemaakt? Maar dat wil ik niet, hoor. Ja, ik weet ook niet hoe we dit moeten oplossen’. Met enige regelmaat lopen freelancers tegen dit soort hindernissen aan als zij een geïnterviewde willen vastleggen op de gevoelige plaat.

 

Hoe je kunt voorkomen dat je na of tijdens een gesprek in zo’n netelige situatie belandt? BDUmedia raadt aan om de gesprekspartner al bij het maken van de interviewafspraak te wijzen op het maken van een foto. Zo kan hij of zij aan het idee wennen en eventuele bezwaren al vóór het interview kenbaar maken. Je kunt vervolgens proberen er samen met de geïnterviewde uit te komen óf je treedt in overleg met een van de collega’s van de afdeling contentregie. De uitkomst met de meest verstrekkende gevolgen kan zijn dat het interview geen doorgang vindt, maar gelukkig komt dit niet vaak voor.

Sommige geïnterviewden gaan zelf al op zoek naar het compromis en stellen bijvoorbeeld voor om bij een commercieel verhaal een foto van het bedrijfspand te plaatsen. En een boekenschrijver oppert nog wel eens of een foto van het boek voldoet. Dit heeft niet de voorkeur van BDUmedia. Mensen vertellen het verhaal. Het liefst fotograferen we dus ook (een van) de mensen die de productie kleur geven. Advies: geef ook dit aan als je de interviewafspraak maakt.

Reageren op dit artikel kan via een van de contentmanagers Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) of Alex Monster (a.monster@bdu.nl).

 


Geplaatst op 3 april 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.