Afscheid van twee ‘die-hards’

Bijzondere week in Hoofddorp. Twee collega’s die bij elkaar opgeteld 49 jaar voor onze kranten gewerkt hebben, namen (vrijwillig) afscheid. Een aderlating!

Na ruim 36 jaar gaat collega Marjo Meirmans genieten van haar pensioen. Op 1 april 1983 stapte Marjo de deur binnen bij Gebroeders Drukkerij Koning in Hoofddorp, de toenmalige uitgever van Hoofddorpse Courant, tegenwoordig beter bekend als HCnieuws. Als administratief medewerkster was Marjo de stuwende kracht voor de neven én directeuren Henk en Niek Koning.

Drukkerij Koning, toentertijd gevestigd aan de Raadhuislaan, was naast uitgever van de Hoofddorpse Courant, vooral bekend om het drukken van geboortekaartjes en trouwkaarten. Maar ook voor klein zakelijk drukwerk kon bij men bij de gebroeders terecht. Door de grote toeloop van jonge geliefden werd Marjo een bekend gezicht in het dorp.

Na de overname door BDUmedia in 2006 verdween het drukwerk en veranderden de werkzaamheden van Marjo. Naast het plannen van de krant ging Marjo ook als medewerkster ‘verkoop binnendienst’ aan de slag.

Maar dat was niet alles. Marjo deed nog allerlei andere hand- en spandiensten. Denk aan het wassen van de hand- en theedoeken. Boodschappen doen waardoor haar collega’s dagelijks konden genieten van een heerlijk vers bakje koffie en ga zo maar door! Nu is de tijd gekomen om te genieten van haar vrije tijd. Met het breien en haken als gevonden hobby zal Marjo zich niet gaan vervelen.

Een andere aderlating voor de BDU is het afscheid van Alex Stolwijk. Velen hebben met Alex te maken gehad in zijn periode als redacteur van Witte Weekblad Nieuw-Vennep en later ook HCnieuws. De laatste maanden heeft Alex samen met Mariëlle Tukker Nieuwsdienst Hoofddorp opgezet en dat loopt erg succesvol. Alex kan met trots de deur uitlopen!

Alex begon in november 2006 op de redactie van de Holland Combinatie. Daar werkte hij mee aan diverse titels, op diverse kantoren (Nieuw-Vennep, Haarlem) en aan diverse nieuwsmerken, waaronder het lokale internetplatform Dichtbij.nl.

In juni 2017 kwam hij in dienst bij BDU door de overname van titels. De meeste freelancers die met hem werkten, zullen hem kennen als intelligente, vakbekwame, gedreven, sociale en enthousiaste redacteur voor onze titels. En als prettig mens. We gaan hem dus missen!

Alex gaat na ruim 13 jaar zich inzetten op de communicatieafdeling van Schiphol. En wie hem nog eens wil zien: hij drumt bij de band Copperhead, die diverse optredens heeft in de regio.


Geplaatst op 28 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.