Alleen Twitter daalt in Social media onderzoek

twitter-1024x1024
De jaarlijkse Newcom-cijfers over het gebruik van social media zijn weer bekend gemaakt. YouTube is voor wat betreft het dagelijks gebruik het snelst stijgende sociale medium met een stijging van 8 procent ten opzichte van 2015.
WhatsApp is in absolute aantallen de grootste met 9,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Twitter blijft terugvallen, maar dankzij een toename onder ouderen is de daling minder groot dan in 2015. Ook de groei van Facebook zit in de lift door de ouderen; onder de groep 80 plus is er zelfs een toename van 52 procent. Jongeren gebruiken juist steeds vaker kleinere sociale media zoals Instagram en Snapchat. Van Pinterest maken 334.000 (grotendeels vrouwelijke) Nederlanders dagelijks gebruik. Opmerkelijk testresultaat is dat het vertrouwen in sociale media nog niet groeit. Zo maakt 66 procent van de gebruikers zich zorgen over ongevraagde doorverkoop van hun gegevens en geeft 58 procent van de respondenten aan dat zij niet zeker weet of social media te vertrouwen zijn.

Geplaatst op 4 februari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.