In Amstelveen wordt momenteel druk gesproken over een Mediafonds voor Onafhankelijke Journalistiek. De gemeente wil daar geld voor vrijmaken, maar er is een hoop gedoe over de opzet. Aan de andere kant heeft Amstelveens Nieuwsblad sinds een paar weken ‘premium’ artikelen (artikelen waarvoor de lezer moet betalen); een ontwikkeling waar de gemeente niet zo blij mee is.
Hoog tijd om daar eens over bij te praten in de maandelijkse talkshow van BV Amstelveen. Dat is een goed bezochte talkshow die elke derde maandag van de maand wordt gehouden bij Boekhandel Venstra (Stadsplein 102-a).
Op 16 maart schuiven tussen 18.00 en 19.00 uur onder meer wethouder Media Rob Ellermeijer en Joop Touw, content-manager BDU Hoofddorp aan. Dat is een prima gelegenheid om duidelijk te maken waarom Amstelveens Nieuwsblad met een ‘premium-model’ werkt, hoe wij over de toekomst denken en wat wij willen en kunnen doen met een bijdrage uit het op te richten Mediafonds.
De talkshow is openbaar, de entree is 5 euro; iedereen is van harte welkom.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.