Andere portefeuilles Contentmanagers

BDUmedia

De taken van de Contentmanagers worden op korte termijn opnieuw verdeeld. Een aantal ontwikkelingen maakte dat wenselijk. Eén van de zaken die daarbij een rol speelt is dat de dagelijkse zorg voor onze titels in de Achterhoek niet langer een BDU-verantwoordelijkheid is. De merken in dat deel van het verspreidingsgebied zijn onlangs, zoals wij eerder berichtten, overgegaan naar Uitgeverij Weevers in Lichtenvoorde. Daarmee is BDUmedia een ‘joint venture’ aangegaan, wat zoveel betekent als dat beide partijen het resultaat onderaan de streep delen. De bladen worden echter volledig geëxploiteerd vanuit Lichtenvoorde.

 

Dat betekende voor Contentmanager Alex Monster dat ongeveer de helft van zijn takenpakket naar de nieuwe uitgever werd overgeheveld. Daar stond tegenover dat Contentmanager Wim Vonk (Barneveldse Krant) vanaf de reorganisatie tot op heden zijn taak in deeltijd vervulde. De leiding van BDUmedia vond het wenselijk dat dat fulltime zou gaan gebeuren.

 

De overname van uitgeverij ‘Het Groentje’ (per januari 2016) maakte het nodig de drie titels (Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten) ook onder te brengen in het Content Management. De taken van het CM liggen vooral in het onderhouden en leggen van contacten met nieuwsleveranciers in de regio. Dat kunnen freelance-journalisten zijn, maar ook gemeenten, verenigingen en bedrijven. Het CM moet ervoor zorgen dat op de redacties dagelijks voldoende ‘nieuws’ binnen komt, gevraagd en ongevraagd.

 

Alex Monster heeft -naast de zorg voor zijn titels in het gebied dat wij ‘Zuid’ noemen (Betuwe, Alblasserwaard)- óók de opdracht  een advies voor te bereiden over de ‘nieuwsdienst nieuwe stijl’. De eindredactie in Barneveld (maar ook in de buitenkantoren Gorinchem en Hoofddorp) heeft niet alleen de zorg voor het vervaardigen van de wekeijkse papieren kranten, maar is ook verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de websites. Met name dat laatste moet -in de visie van het redactioneel management- nóg beter. Sneller, actueler en met (meer) bewegend beeld. Alex gaat bekijken hoe dat binnen de beschikbare menskracht en middelen opnieuw georganiseerd gaat worden.

 

Wim Vonk is niet langer alleen belast met de Barneveldse Krant, maar krijgt ook de zorg voor de kranten waarmee Barneveld in meerdere of mindere mate relaties onderhoudt. Het gaat om Ede, Scherpenzeel/Woudenberg, Nijkerk en Putten/De Band. Daan Bleuel krijgt Het Groentje in zijn pakket. Het kan dus zijn dat je als freelancer binnenkort met een ander aanspreekpunt te maken krijgt.

 

Zoals het er nu naar uitziet wordt de taakverdeling als volgt:

Alex Monster:

* Titels in de Betuwe, Alblasserwaard en Hoofddorp (HC Nieuws, Kompas Hardinxveld Giessendam/Sliedrecht, Stad Gorinchem, Stad Tiel, Stad Buren, Nieuwsblad Geldermalsen, Culemborgse Courant)

* Coördinator nieuwsdienst ‘nieuwe stijl’

 

Wim Vonk:

* Contentmanager Barneveldse Krant, Ede Stad, Woudenberger/Scherpenzeelse Krant, De         Stad Nijkerk, Puttenaer/De Band

 

Daan Bleuel:

* Contentmanager Veluweland, Het Kontakt/Veluws Nieuwsblad, De Stad Amersfoort, Leusder Krant, Veenendaalse Krant, Hoog & Laag, ‘t Groentje, edities Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten, De Kaap/Stichtse Courant


Geplaatst op 4 september 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.