De ‘ Barneveldsche Courant’ was in oktober 1946 zijn tijd al ver vooruit. Op de foto een voorbeeld van ‘branded content’ avant la lettre. ‘Branded content’ is in medialand op dit moment een gevleugeld begrip. Een echte definitie voor het begrip bestaat er niet. Feitelijk gaat het om merken die producten laten opnemen in TV-series, Games, YouTube filmpjes of publicaties in diverse online en fysieke magazines en kranten. ‘Infomercials’ worden ze ook wel genoemd. Geen directe reclamespots (of advertorial), maar ‘relevante informatie’, waarin de associatie met de producten wordt versterkt. Maar zo nieuw is dat dus helemaal niet, zoals we in het voorbeeld hierboven kunnen zien…
En wat te denken van het begrip ‘swagger’ in de derde alinea. Nu bekend van de kledingstijl in de hiphopscene, maar toen gewoon de benaming van een damesmantel.
Om met een paar gemixte clichés te zeggen: het is oude wijn in een nieuwe jasje.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.