BDU-freelancer Fien Vermeulen krijgt journalistieke prijs

fien en vriendinnen foto van Rianne van Denderen

BDU-freelancer Fien Vermeulen (zittend, tweede van rechts) won een journalistieke prijs (foto: Rianne van Denderen)

 

 

BDU freelancer Fien Vermeulen, correspondent van het BDU-weekblad De Stad Amersfoort is maandag -tijdens de verkiezing ‘Kei van een Journalist’- bekroond met de titel ‘Journalistiek talent’.

 

Het was de eerste keer dat de gemeente Amersfoort de verkiezing ‘Kei van een journalist’ organiseerde. De hoofdprijs ging naar een journaliste van het Algemeen Dagblad/Amersfoortse Courant (Carla van der Wal), die vanuit Panama verslag deed van de verdwijning van de Amersfoortse meisjes Kris en Lisanne die later dood in de Panamese jungle werden teruggevonden.

 

Fien Vermeulen werd bekroond voor een artikel in De Meanderkrant, een special die BDUmedia maakte in samenwerking met Het Meander Medisch Centrum, ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw. Vermeulen beschreef in het artikel haar persoonlijke strijd tegen kanker en de impact die dat op het leven van een jonge vrouw heeft. De jury toonde zich geraakt door de wijze waarop Vermeulen één en ander beschreef.

 

De jury bestond uit:

  • René van Zanten (voorzitter) – algemeen directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
  • Nina Eikens – redacteur NOS Radio 1 Journaal en NOS Journaal
  • Tijs van den Brink – EO-presentator van onder meer Knevel & Van den Brink
  • Siebe Sietsma – onderzoeksjournalist RTL Nieuws
  • Alex Engbers – hoofdredacteur van de regionale krant de Stentor

 

De gemeente Amersfoort heeft de verkiezing in het leven geroepen om kwalitatief hoogwaardige, lokale journalistieke producties te stimuleren.  De jury koos de winnaars uit een veertigtal inzendingen.


Geplaatst op 27 november 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.