BDU neemt Baarnsche Courant over

BDUmedia heeft de Baarnsche Courant overgenomen van Uitgeverij Baarnsche Courant in Baarn. Dat maakte directeur-uitgever Wiljo Klein Wolterink bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst -op donderdag 11 januari- van het bedrijf.

 

De Baarnsche Courant – voor het eerst uitgekomen in 1895 – verschijnt wekelijks op maandag, woensdag en vrijdag in een oplage van vierduizend exemplaren bij de abonnees. Eenmaal per maand wordt de krant huis-aan-huis verspreid in de gemeente Baarn. De oplage van de huis-aan-huiseditie bedraagt 12.500 exemplaren. De overname omvat tevens de website www.baarnschecourant.nl.

 

De uitgaverechten zijn overgedragen op 1 januari 2018. Zeven medewerkers komen in dienst bij BDUmedia. BDUprint gaat de Baarnsche Courant drukken.

 

BDUmedia was vorig jaar ook al op overnamepad. Het Barneveldse bedrijf nam onder meer de Soester Courant over. Ook werden 47 lokale kranten overgenomen van de Holland Media Combinatie, dochtermaatschappij van de Telegraaf Media Groep.


Geplaatst op 12 januari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.