BDU rotatiepers verkocht, ontmanteld en afgevoerd

KBA verscheept 002

Het leverde de afgelopen dagen spectaculaire plaatjes op. Met grote kranen, open zeecontainers en indrukwekkende trailers werden de onderdelen van de overtollige geworden rotatiepers opgehaald om te worden verscheept naar Egypte. De koper heeft plannen om de pers aldaar opnieuw in gebruik te nemen.

De ‘oude’ KBA werd overbodig toen BDUprint medio vorig jaar de nieuwe KBA Commander CT in gebruik nam. Toen de nieuwe pers zijn betrouwbaarheid in de praktijk had bewezen, werd de oude uitgeschakeld. Toen zich een koper meldde, werd het indrukwekkende, drie verdiepingen hoge apparaat in delen uit elkaar genomen, in afwachting van verscheping. Dat moment was vorige week gekomen.

Inmiddels is de operatie afgerond. Tijdens de serie medewerkersbijeenkomsten hebben de meeste bezoekers de oude pers nog kunnen zien staan. De deelnemers aan de laatste bijeenkomst (voornamelijk uit Barneveld) hadden pech; er stonden nog slechts een paar onderdelen te wachten op transport.

BDUprint heeft nu twee rotatiepersen in bedrijf. De Commander CT is daarvan de meest geavanceerde. Daarnaast is de nu 7 jaar oude RegioMAN actief. Voor standaardklussen is die pers ook nog uitstekend te gebruiken. De hal waar tot voor kort de ontmantelde en afgevoerde KBA stond, wordt nu als papieropslag in gebruik genomen.


Geplaatst op 20 november 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.