BDUmedia actief met Instagram

Al geruime tijd spelen social media een belangrijke rol in het digitale contact tussen onze krantenmerken en de lezer. Belangrijk, omdat social media goede mogelijkheden bieden om de nieuwsconsument laagdrempelig te bereiken.

Tot voor kort richtte BDUmedia zich vooral op Twitter en Facebook. Artikelen die op de nieuwssites worden gepubliceerd, worden automatisch ook op Twitter gezet. Facebook wordt vooral gebruikt om selectief aandacht te vragen voor bepaalde publicaties.

Twitter en Facebook zijn echter social media die vooral door een oudere doelgroep worden gebruikt. Jongeren zijn vaker te vinden op social media als ‘Instagram’ en ‘Snapchat’. Om ook die doelgroepen te bereiken is BDUmedia inmiddels ook -zij het beperkt- aanwezig op Instagram. Ede Stad (huis-aan-huis) en de Barneveldse Krant (abonnees) staan centraal in die proef.

De Barneveldse Krant bereikte daarin onlangs een eerste mijlpaal. Het account op Instagram passeerde de 1.000 volgers. De Barneveldse Krant is sinds begin mei op Instagram actief. Ede Stad, dat al bijna een jaar te volgen is via Instagram, noteert inmiddels zo’n 1.800 volgers. Het ligt voor de hand dat ook andere titels in de loop van de tijd op Instagram worden aangesloten.


Geplaatst op 18 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.