BDUmedia en DPG Media kopen en verkopen opnieuw titels

BDUmedia en DPG Media (tot voor kort De Persgroep) hebben recent overeenstemming bereikt over aan- en verkoop van lokale nieuws- en huis-aan-huisbladen. 

BDUmedia koopt de uitgaverechten van De Merwestreek, Gorcumse Courant, De Nieuwsbode Heuvelrug, Puttens Weekblad, Edese Post en Trefpunt Houten. De BDU-titels Nieuwsblad Geldermalsen.nl, Culemborgse Courant.nl, Stad Tiel.nl, Stad Buren.nl, Veenendaalse Krant.nl, Het Kontakt Harderwijk.nl en Het Kontakt Ermelo.nl gaan over naar DPG Media.

Met de aankoop van de titels krijgt BDUmedia een sterkere marktpositie in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Gorinchem, Utrechtse Heuvelrug, Putten, Ede en Houten. Uiteraard geldt dat omgekeerd voor DPG Media in de regio Betuwe, Veenendaal, Harderwijk en Ermelo.

Heiko Imelman, directeur BDUMedia: ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied.”

Imelman: ,,Door de aan- en verkoop van titels wordt het bereik in het betreffende gebied versterkt. De adverteerder kan zo beter worden bediend. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van onze nieuwsmerken.” 

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: ,,De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht.”

BDUmedia en DPG Media vonden elkaar eerder in een vergelijkbare overeenkomst, in onder meer Leusden, Soest, Barneveld, Nijkerk, Alphen aan den Rijn en Wageningen. 

De jongste overeenkomst tussen beide uitgevers wordt 1 januari van kracht. De lezers en freelancers van de verkochte BDU-titels zijn geïnformeerd.

Imelman en Van Dun benadrukken tot slot dat BDUmedia en DPG Media overtuigd zijn van het belang en de kracht van samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.


Geplaatst op 8 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.