BDUmedia komend weekend naar de cloud

De overgang van BDU naar de ‘cloud’ is een week vertraagd. Derhalve is Webneo – het redactionele verwerkingssysteem voor freelancers – van vrijdag 10 maart 23.59 uur tot zaterdag 11 maart 12.00 uur niet te gebruiken.

 

BDU is bezig cruciale automatiseringsprocessen naar ‘de cloud’ te brengen. Feitelijk betekent dat dat programmatuur en digitale data niet langer op servers in het bedrijf zijn gestationeerd, maar op servers van gespecialiseerde bedrijven daarbuiten. Dat kan theoretisch overal ter wereld zijn.

 

Dat heeft als voordeel dat BDU niet langer zelf verantwoordelijk is voor de opslag van de eigen gegevens en de zorg daarvoor. Bovendien wordt de opslagcapaciteit sterk vergroot. En dat is handig voor een uitgever die wekelijks kranten maakt, nieuwssites in de lucht houdt en tijdschriften publiceert.

 

 


Geplaatst op 5 maart 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.