BDUmedia koopt én verkoopt krantentitels van De Persgroep

Uitgever BDUmedia neemt per 1 januari drie ‘Nu’-titels van De Persgroep Nederland over. Het gaat om Leusden Nu, Soest Nu en Nijkerk Nu in het uitgeefcluster ‘Barneveld’. Daarnaast verkoopt BDUmedia drie titels uit haar portfolio in cluster Hoofddorp aan De Persgroep. Het gaat om de huis-aan-huisbladen Witte Weekblad Kaag en Braassem, Witte Weekblad Nieuwkoop en Witte Weekblad Alphen aan den Rijn. De drie titels worden geïntegreerd in het Alphens Nieuwsblad van De Persgroep.

 

De titels Leusden Nu, Nijkerk Nu en Soest Nu verdwijnen uit de markt. Leusden Nu en Nijkerk Nu worden geïntegreerd in respectievelijk de Leusder Krant en De Stad Nijkerk. In Soest komt een nieuwe huis-aan-huistitel in de markt voor de inwoners van de gemeente die géén abonnement hebben op de Soester Courant.

 

De BDU-uitgaven Leusder Krant, de Soester Courant en De Stad Nijkerk zijn marktleider in de drie gemeenten. Adverteerders van De Persgroep kunnen ook na de overdracht van de ‘Nu’-titels aan BDUmedia gebruik blijven maken van (door)plaatsingsmogelijkheden in het gebied waarin De Persgroep na 1 januari geen eigen uitgaven meer heeft. BDU-adverteerders in het gebied rond Alphen aan den Rijn kunnen gebruik blijven maken van (door)plaatsingsmogelijkheden in het Alphens Nieuwsblad.

 

De twee uitgevers zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking belangrijk is voor het behoud van goede lokale kranten in de regio. De lezers in het gebied krijgen ook na 1 januari hun wekelijkse, vertrouwde portie lokaal nieuws opgediend, waarmee een goede lokale nieuwsvoorziening gewaarborgd is. Adverteerders behouden de mogelijkheid om hun boodschappen breed onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

 

De Persgroep en BDUmedia denken met de samenwerking en de overdracht van titels de toekomst van lokale kranten in het gebied veilig te stellen. Het behoud van lokale nieuwsmedia zeggen beide uitgevers ,,zeer belangrijk” te vinden.

 


Geplaatst op 14 december 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.