BDUmedia lanceert actieplan voor goede bezorging

Het is een heikel punt voor veel mediabedrijven: de fysieke bezorging van kranten. Vooral in vergrijsde gebieden waar weinig tieners wonen zijn er soms veel klachten. Ook BDUmedia wordt ermee geconfronteerd. Om de bezorging te verbeteren is er een actieplan gelanceerd.

 

Om de pijnpunten goed in kaart te brengen, is het belangrijk dat bezorgklachten gemeld worden. Daartoe verschijnen er oproepen in de kranten en op de websites. Klachten kunnen doorgegeven worden via het formulier op de websites (onderaan, midden bij ‘bezorging’).

 

Klagers krijgen via die route direct een ontvangstbevestiging met daarin de link naar de e-paper van de opgegeven datum. Dan kan de krant in ieder geval ‘digitaal’ gelezen worden. Gelijktijdig wordt er vermeld waar het dichtstbijzijnde afhaalpunt is. Een week later volgt er een controle of de krant daadwerkelijk weer bezorgd is.

 

Freelancers kunnen – eveneens als andere BDU-medewerkers –  een belangrijke rol spelen in dit geheel. Zij zijn immers de ogen en oren van BDUmedia ter plaatste. Dus, hoor je een bezorgklacht? Meld het dan op de betreffende website(s).

 

De nieuwe klachtenprocedure geldt alleen voor de gratis huis-aan-huis-bladen van BDUmedia. De abonneetitels Barneveldse Krant, Soester Courant, Baarnsche Courant, De Woudenberger, Scherpenzeelse Krant, Nieuwsblad De Kaap, Stichtse Courant en de Wieringer Courant hebben een eigen bezorgklachtenprocedure.

 

Bij de foto: Niet alle bezorgers zijn zo trouw als John en Wil van der Veldt uit Bunnik. Daarom heeft BDUmedia een nieuwe klachtenprocedure.


Geplaatst op 16 april 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.