BDUmedia neemt kranten 't Groentje over

groentje

BDUmedia in Barneveld neemt per januari 2016 drie kranten over van uitgeverij ‘t Groentje in Bunnik. De drie edities Bunniks Nieuws, Houtens Nieuws en Wijks Nieuws verschijnen in de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede in een totale oplage van 39.769 exemplaren. Vorige week hebben de directies van ‘t Groentje en BDU het contract ondertekend.

 

‘t Groentje is dit jaar 50 jaar dé uitgever van de lokale krant in Bunnik. De edities Houten en Wijk Bij Duurstede zijn jaren jonger. BDUmedia is al meer dan 140 jaar actief als uitgever van lokale kranten in het midden van het land.

 

Beide partijen beschikken over vele tientallen jaren ervaring in de lokale uitgeefwereld. Wat beide bedrijven gemeen hebben, is de wil om te innoveren en de passie voor écht lokaal nieuws. Jan Mijndert Pater, directeur van ‘t Groentje: ,,De visie van BDUmedia past uitstekend bij de onze, maar wij zijn te klein om dit op eigen kracht te kunnen blijven invullen. Daarnaast laten we de kranten al vanaf 1979 drukken bij de drukkerij van BDU. Daarom vonden wij de BDU het meest geschikt voor de overname.’’

 

Voor BDUmedia is de verwerving van deze edities interessant, stelt Wiljo Klein Wolterink. Volgens de uitgever van BDUmedia sluiten de kranten naadloos aan op haar gebied en past het volledig binnen de uitgeefstrategie van kwalitatieve lokale nieuwsmedia. ,,Door de kranten toe te voegen aan het portfolio van BDUmedia ontstaat de mogelijkheid om organisaties – groot en klein, online en offline – met de lokaliteit en regio te verbinden dankzij een portfolio met uitsluitend zeer sterke lokale nieuwsmerken.’’

 

Met de overgang treden de personeelsleden van ‘t Groentje in dienst van BDUmedia.


Geplaatst op 9 juli 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.