BDUmedia neemt Soester Courant over

foto van Soester Courant.

BDUmedia, in de persoon van directeur/uitgever Wiljo Klein Wolterink, heeft onlangs overeenstemming bereikt over de overname van de uitgaverechten van de Soester Courant. De krant was in handen van Paul Smit, eigenaar van Uitgeverij Smit. Smit is een nazaat (kleinzoon) van de oprichter van de krant, Gijs Smit. De Soester Courant bestaat sinds 1922.

 

De Soester Courant is één van de laatste kranten in Nederland die in oorspronkelijk familiebezit is. ,,Voor een kleine uitgeverij is het – als gevolg van de ontwikkelingen in medialand – economisch niet meer op te brengen een krant uit te geven”, zegt de uitgever van de krant in een bericht aan de lezers op de eigen website.

 

De Soester Courant verschijnt wekelijks op woensdag in een oplage van 9.800 exemplaren bij de abonnees. Eenmaal per maand wordt de krant huis-aan-huis verspreid in de gemeente Soest. Het verspreidingsgebied van de Soester Courant telt ruim 45.000 inwoners. De overname omvat tevens de website www.soestercourant.nl.

 

De uitgaverechten worden overgedragen op 1 juni 2017. De Soester Courant wordt al vele jaren gedrukt in de rotatiedrukkerij van BDUprint.

 


Geplaatst op 17 maart 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.