BDUmedia pakt uit rond Fruitcorso

 corso2

Een BDU-videoteam van vijf man heeft zaterdag verslag gedaan bij het Fruitcorso in Tiel. Met zo’n 70.000 tot 80.000 bezoekers per jaar is dit een groot evenement. BDUmedia wilde dit jaar nog grootser uitpakken dan in voorgaande jaren.

Fotograaf Suzanne Heikoop fotografeerde de hele dag honderden mensen langs de route en deelde daarbij kaartjes van StadTiel.nl uit. Op de website waren de gemaakte foto’s later terug te zien en konden ze door de betrokkenen gedeeld worden op de sociale media.

Tijdens de dag werden er twee video’s, een sfeervideo en een kort verslag met interviews gemaakt door vier nieuwe video-stagiairs van BDUmedia. Jelle van der Meijden, Nick van Amersfoort, Michel Keulstra en Martijn Bergman doken bijna letterlijk de corsowagens in voor mooie beelden. Op de achtergrond werkten Esther Coumans (Stad Tiel.nl) en Boy Imminck (stagebegeleider video) mee door onder meer de site heel actueel te houden.

 

stadtiel

Boy Imminck: ,,Dit was het derde grote project voor de videoredactie dit jaar. Na de marathon in Amersfoort en de Ballonfiësta in Barneveld, was dit weer een heel ander project met nieuwe stagiairs. In hun derde stageweek hebben ze direct kwaliteit geleverd, best knap.’’

De eerste drie video-experimenten smaken volgens Imminck naar meer. ,,We zien dat er goed naar onze video´s en websites gekeken wordt op het moment dat er een groot evenement is. We gaan binnenkort kijken hoe we dat in 2016 nog verder uit kunnen bouwen.’’

 


Geplaatst op 20 september 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.