BDUmedia participeert in Lokaal Mediacentrum Amersfoort

opening-mediacentrumAmersfoort heeft een Lokaal Mediacentrum (LMC) waarin -naast BDUmedia/De Stad Amersfoort.nl- nog twee partijen de krachten bundelen om de inwoners van meer nieuws en informatie te voorzien. Vertegenwoordigers van RTV Utrecht, Bibliotheek Eemland en De Stad Amersfoort hebben donderdag 15 september de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Wethouder Houwing onthulde een raamsticker die de samenwerking zichtbaar maakt. Het LMC verricht haar werkzaamheden vanuit het Eemhuis, het fraaie nieuwe onderkomen van de bibliotheek en andere culturele instellingen in de stad.

 

Paul van der Lugt, directeur van RTV Utrecht, benadrukte namens de drie deelnemende partijen het belang van krachtenbundeling om de journalistieke kerntaken -zoals het controleren van de macht- in een stad als Amersfoort overeind te houden.

 

De initiatiefnemers starten een journalistiek platform waarin -door samen te werken- meer verdieping van inhoudelijke thema’s mogelijk wordt, maar waar ook ruimte ontstaat voor talentontwikkeling, kennisuitwisseling en het beter gebruik maken van elkaars producties. Voor RTV Utrecht en De Stad Amersfoort biedt dit kansen om de kijkers en lezers meer achtergronden en analyses te bieden. Voor Bibliotheek Eemland biedt de samenwerking de mogelijkheid één van haar doelstellingen te realiseren, namelijk om inwoners informatie te bieden zodat die in staat zijn te participeren in de lokale samenleving door het organiseren van debatten.

 

In eerste instantie is de samenwerking gericht op het realiseren van inhoudelijke verdieping bij actuele of minder actuele nieuwsonderwerpen. Het LMC wil daarnaast experimenteren met andere manieren om lokaal nieuws te duiden.

 

Het beoogde samenwerkingsverband voor het LMC heeft voor dit initiatief subsidie aangevraagd bij de gemeente Amersfoort. De aanvraag paste niet in de criteria voor een incidentele subsidietoekenning, maar in de reactie van de Brede Adviesgroep Cultureel Klimaat (BACK) werd de samenwerking wel toegejuicht. De drie partijen zien -ook zonder financiële steun van de gemeente- voldoende basis om hun samenwerking nu vorm te geven in het Lokaal Mediacentrum voor Amersfoort.

 

Op de foto: De hoofdrolspelers in het verhaal met v.l.n.r. Erno de Groot, directeur Bibliotheek Eemland, Bertien Houwing, wethouder (onder meer mediazaken) van de gemeente Amersfoort, Paul van der Lugt (directeur van RTV Utrecht) en Daan Bleuel (content manager BDUmedia).


Geplaatst op 16 september 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.