Norbert Witjes (Hoofd Content) en Daan Bleuel (contentmanager) hebben donderdag deelgenomen aan een gesprek in het Utrechtse Provinciehuis over de rol die de provincie zou kunnen spelen in het versterken van de lokale en regionale journalistiek.
De bijeenkomst vond plaats op initiatief van Gedeputeerde Arne Schaddelee (CU) die mediazaken in zijn portefeuille heeft. Schaddelee lichtte toe dat ‘mediazaken’ een nieuw beleidsterrein voor de provincie is. Het doel van de bijeenkomst was onder meer om gevoel te krijgen bij knelpunten die de uitgevers van lokale en regionale zaken ervaren in het verspreiden van hun journalistieke boodschappen.
Naast BDUmedia (dat in de provincie meerdere huis-aan-huis en abonnementenkranten uitgeeft) was onder meer ook RTV Utrecht aanwezig, evenals een delegatie van nieuwsblad ‘De Groene Venen’. In het gesprek bleken ‘samenwerking’ en ‘structurele steun’ sleutelwoorden. De Gedeputeerde concludeerde dat het overleg bruikbare bouwstenen voor nog te ontwikkelen beleid opleverde. Wordt vervolgd!
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.