BDUmedia stapt over op Pubble

BDUmedia gaat het huidige redactiesysteem Neo vervangen door Pubble. In Noord-Holland is daar al succesvol mee gestart. Volgens plan zullen de meeste kranten begin 2018 over zijn, daarna volgen de vakmedia.

Niet alleen de vervaardiging van de printuitgaven vindt plaats via Pubble, ook een e-commerceplatform wordt in Pubble operationeel gemaakt.

 

Voor freelancers heeft de invoering van Pubble uiteraard ook gevolgen. Zodra daar meer duidelijk over is, komen we hier op terug.

 


Geplaatst op 18 september 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.