BDUmedia start met nieuwsdienst en printredactie

BDUmedia

Na enkele maanden van voorbereidingen is BDUmedia vorige week officieel gestart met de nieuwsdienst en de printredactie.

 

De nieuwsdienst wordt gevormd door Sander van Snippenberg (regisseur), Margreet van den Broek, Boy Imminck en Bart Belterman. Margreet werkt al sinds november in de nieuwsdienst. Zij hield zich vooral bezig met de noodzakelijke voorbereidingen voor de start van deze afdeling. Sander, Boy en Bart voegden zich de afgelopen week bij haar. Met de aanstellingen van dit viertal komt het totaal voor de nieuwsdienst op 3,5 FTE. Daarnaast beschikt de nieuwsdienst tot en met februari over de helpende handen van een aantal videostagiairs en een stagiaire communicatie.

 

De nieuwsdienst gaat zich van 6.00 uur tot 21.00 uur bezighouden met alle online publicaties en zal als taak hebben om de digitale platforms (verder) te versterken. Sander, Boy, Bart en Margreet houden zich dus niet meer bezig met de productie van de kranten. Dit wordt een taak voor de medewerkers van de printredactie. Zij geven gestalte aan de titelformules, die de komende verbeterd en verscherpt worden. Uiteraard werken beide afdelingen wel nauw met elkaar samen.

 

De volgende personen vormen de printredactie van de nieuwsbladen: Paul Nolens (regisseur), Ilse Houwaard-Bruinekreeft, Erik Spit, Redmar Smit, Henny Jansen en Barry Wensink. De titels De Woudenberger.nl en Scherpenzeelse Krant.nl worden toegevoegd aan het cluster Barneveldse Krant.nl, dat gevormd wordt door Erik Roest, Berry Kamphorst, André van der Velde, Geertjan Jansen, Frida Noordzij en Wouter van Dijk. Jean Lommen voegt zich op korte termijn bij dit zestal. Jean was voorheen regisseur in het cluster Oost, dat in Doetinchem gevestigd was. Dit cluster is opgegaan in Achterhoek Nieuws bv, dat gevormd wordt Weevers Media en BDUmedia.


Geplaatst op 9 januari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.