BDUmedia stoot titels af

BDUmedia en De Persgroep hebben recent overeenstemming bereikt over aan- en verkoop van uitgaverechten. BDUmedia koopt de uitgaverechten van Barneveld Vandaag, Amersfoort Nu en de Wijkse Courant.

De BDU-titels Veluweland.nl en Hoog en Laag.nl gaan over naar De Persgroep. Met de aankoop van de titels krijgt BDUmedia een sterkere marktpositie in Amersfoort, Barneveld en Wijk bij Duurstede. Uiteraard geldt dat omgekeerd voor De Persgroep in de regio Noord-Veluwe (Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en Nunspeet) en in het gebied Renkum/Oosterbeek/Wageningen, waar Hoog en Laag nu nog verschijnt.

,,We versterken ons bereik in deze gebieden en gaan nog meer inzetten op de digitale uitgaven van de nieuwsmerken”, zegt directeur Heiko Imelman van BDUmedia in de Barneveldse Krant. De verkoop van titels is volgens hem onvermijdelijk. ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er helaas te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied.”

BDUmedia en De Persgroep vonden elkaar eerder in een vergelijkbare overeenkomst. Daarbij was toen de verkoop van de Persgroep-titels Leusden Nu, Soest Nu en Nijkerk Nu aan de orde. Rond Alphen aan den Rijn nam De Persgroep de uitgaverechten van een aantal BDU-titels over. Per saldo verdwenen de titels die in de deal betrokken waren van de markt.

De jongste overeenkomst tussen beide uitgevers wordt 1 oktober aanstaande van kracht. De lezers van de verkochte BDU-titels zijn afgelopen woensdag via de krant geïnformeerd. De freelancers van beide titels hebben het nieuws eerder gehoord.


Geplaatst op 6 september 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.