BDUprint werkte mee aan TV-programma over duurzaamheid

Collega’s van BDUprint waren onlangs te zien op televisie in het programma ‘De vergelijkers’ van KRO-NCRV. De eerste aflevering van het programma, dat op donderdag 17 oktober werd uitgezonden, is via de app NPOstart nog steeds te zien.

Steeds meer mensen willen duurzame keuzes maken. Maar als je er wat langer bij stil staat dan heeft vrijwel ieder alledaags product zo z’n voors en z’n tegens. Best lastig dus om groene voornemens uit te voeren. Sofie van den Enk en Daan Nieber helpen in het nieuwe KRO-NCRV programma ‘De vergelijkers’ met praktische tips en nuttige inzichten op weg bij het maken van groene keuzes. Vier afleveringen lang, vanaf donderdag 17 oktober, NPO 3.

Wat is het verschil in milieu-impact tussen een sojaburger en een biologische hamburger?En is het milieu beter af als je voor katoenen kleding kiest, of is synthetisch toch duurzamer? In ‘De vergelijkers’ wordt ook het milieueffect tussen een papieren krant en een online krant vergeleken. Is iedere dag een nieuwe krant niet zonde van de bomen?


Daan Nieber: ,,In ‘De vergelijker’s zijn wij geen groene moraalridders die de kijker met een opgeheven groen vingertje wijzen op wat ze wel en niet zouden mogen doen ten behoeve van het milieu. We laten de verborgen milieu-impact van zaken zien, zoals de gevolgen zijn van ons groeiende datagebruik. We ontkrachten of bevestigen aannames die we doen; Is een natuurproduct als katoen wel milieuvriendelijker dan synthetische stoffen? En we komen tot opmerkelijke inzichten; Benidorm-bezoeker van het eerste uur André Hazes was misschien wel een ecotoerist avant la lettre… Uiteindelijk is het aan ons consumenten om te bepalen wat we belangrijk vinden en op basis daarvan keuzes te maken.’’

Sofie van den Enk: ,,Ik ben heel blij dat ik in deze tijd aan dit belangrijke onderwerp een bijdrage kan leveren in de vorm van ‘De vergelijkers’. Waar vroeger alleen klimaatgekkies zich bezighielden met dit onderwerp, is het nu voor iedereen. We hebben een toegankelijk programma gemaakt waar je iets aan hebt.”


Geplaatst op 28 oktober 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.