BDUvakmedia neemt Koggeschip Vakbladen bv over

kogge

BDUvakmedia heeft per 1 juni de uitgeverij Koggeschip Vakbladen in Amsterdam overgenomen uit een faillisement.

 

BDUvakmedia wordt daarmee verantwoordelijk voor het uitgeven van enkele toonaangevende vaktitels binnen het beauty en wellness marktsegment en op het gebied van laboratoriumtechniek. Per marktsegment is er een gevarieerd aanbod aan uitgaven, uiteenlopend van vakbladen tot boeken, nieuwsbrieven en websites. Daarnaast is er de consumentenwebsite beautyweb.nl

 

De overname betreft de merken StyleVison Magazine, Esthéticienne, Prof Nail, Voetvak+, Massage Magazine en Laboratorium Magazine. Stuk voor stuk merken die een marktleidende positie hebben in het betreffende marktsegment voor de professionals.

 

Voor BDUvakmedia is de verwerving van de uitgaven van Koggeschip Vakbladen zeer interessant, stelt Wiljo Klein Wolterink, directeur/uitgever van BDUvakmedia. ,,De merken passen uitstekend binnen de uitgeefstrategie van kwalitatieve vak- en publieksmedia. Door deze toonaangevende vakbladen toe te voegen aan het portfolio van BDUvakmedia zijn wij als uitgeverij nog beter in staat om ons te profileren en presenteren op de professionele markt, en met name in het beauty marktsegment,”

 

Met de overname uit faillissement treedt ook een deel van de personeelsleden van uitgeverij Koggeschip Vakbladen in dienst van BDUvakmedia.


Geplaatst op 17 juni 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.