Belangrijk: Artikelen voor zakenpagina declareren in juiste kolom

De zakenpagina is een belangrijk onderdeel van de redactieformule van de titels van BDUmedia. Veel freelancers zijn voor deze pagina actief en schrijven ook voor de andere kolommen van de krant. Bij de declaraties komen de contentmanagers regelmatig tegen dat alle artikelen, inclusief de artikelen voor de zakenpagina, gedeclareerd worden in de kolom ‘afgesproken tekens redactie’. Hierbij een dringend verzoek om voor het declareren van artikelen voor de zakelijke pagina altijd de kolom ‘afgesproken tekens commercie’ te gebruiken.

 

De kolom ‘afgsproken tekens commercie’ komt namelijk ten laste van het sales-budget en niet van het redactiebudget. Vandaar dat het voor de redactie heel belangrijk is dat de zakelijke artikelen in de juiste kolom op het declaratieformulier staan.

 

Degenen met wie een afwijkend tarief is afgesproken en dat normaal gesproken in de kolom ‘Toeslagfactor’  wordt gedeclareerd, zullen een beetje creatief met de tekens moeten omgaan.  Als je 30 euro wil declareren voor een artikel, deel dan 30 door 0,008. De uitkomst is 3.750 tekens. Dat aantal vul je vervolgens in. 

 


Geplaatst op 14 september 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.