Belangstelling voor nieuwe Twitter-workshop?

twitter-1024x1024

Het Content Management gaat de belangstelling voor een nieuwe workshop ‘Twitter’ peilen. Directe aanleiding is een concrete vraag van één van de freelancers die te kennen heeft gegeven meer van de populaire ‘mini-blog’ te willen weten.

 

Eerder dit jaar verzorgden Alex Monster en Daan Bleuel al een paar bijeenkomsten, waarin de belangrijkste wetenswaardigheden rond ‘Twitter’ werden besproken. BDUmedia stimuleert het gebruik van Twitter, één van de veelgebruikte social media, om het nieuws razendsnel te verspreiden. Het biedt journalisten de mogelijkheid ‘live’ verslag te doen van nieuwsontwikkelingen. Met name in de sport (op de voet volgen van wedstrijden) en in de politieke verslaggeving (live verslag van beraadslagingen en het nemen van politieke besluiten) biedt Twitter interessante mogelijkheden om lezers van dienst te kunnen zijn.

 

In de cursus wordt ingegaan op basisvaardigheden als, hoe maak ik een account? Ook vragen als: hoe krijg ik volgers, hoe ‘tweet’ ik mijn nieuws en hoe weet ik wat anderen ‘tweeten’? worden aan de hand van treffende voorbeelden uit de doeken gedaan.

 

Wij zouden graag weten wie er belangstelling heeft voor zo’n workshop. Bij minimaal vijf deelnemers is het voor ons interessant om een workshop te organiseren. Aanmelden of voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de Content Managers Alex Monster (a.monster@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) of Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl).


Geplaatst op 23 oktober 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.