(Nieuwe) betaalmuur voor sites van abonnementstitels

De websites van De Woudenberger.nl, Scherpenzeelsekrant.nl, Nieuwsbladdekaap.nl en Soestercourant.nl zijn deze week voorzien van een (andere) betaalmuur. Het grote verschil met bestaande constructies is dat de lezer tot voor kort veelal vijf artikelen gratis mocht lezen. Nu wordt de geïnteresseerde in premium-content geacht wordt meteen een proefabonnement af te sluiten.

Het plan daarvoor lag al langer klaar, maar de uitvoering is door de coronacrisis versneld uitgevoerd. Om technische redenen zal de Baarnsche Courant op een later tijdstip met een ‘paywall’ worden uitgerust.

De sites waren tot nu toe vrij te bezoeken. Dat vroeg van redacties wel alertheid over wat wel en wat niet te publiceren. Met de keus om betaalmuren voor delen van de sites te introduceren, wordt het werk van de redactie makkelijker. Ze kunnen 100% invulling geven aan het uitgangspunt ‘digital first’, zonder de belangen van de abonnees op papier te schaden. Die kunnen digitaal ook alles lezen. Maar het opent ook mogelijkheden voor een nieuw soort abonnee, namelijk degenen die geen behoefte hebben aan papier, maar die wel op de hoogte willen zijn.

In deze crisistijden willen we mensen die ons willen steunen zoveel mogelijk alternatieven bieden. Een abonnement op artikelen achter een digitale betaalmuur is interessant, omdat ze structurele steun voor onze bedrijfsvoering betekent.

Ook wordt het één na laatste cluster nieuwsbladen deze week uitgerust met een ‘premium’ deel. Vanaf donderdag kunnen lezers in Leusden, Heemstede en Haarlem niet alleen de reguliere sites van die kranten bezoeken, maar ook -weliswaar tegen betaling- kennis nemen van ‘premium’ content. Het gaat daarbij vooral om verdiepende verhalen, opinie en achtergronden bij het actuele nieuws.

Als volgende week ook de titels in Hardinxveld, Sliedrecht en Ouder-Amstel een ‘premium’-deel op de eigen site hebben, is die operatie volledig afgerond.

Daarnaast heeft de directie van BDUmedia besloten de uitgave van het Witte Weekblad De Ronde Venen met onmiddellijke ingang te staken. De directie zag voor de korte termijn geen mogelijkheden de verliesgevende titel rendabel te maken. Het Witte Weekblad De Rond Venen werd vanuit kantoor Hoofddorp gemaakt.


Geplaatst op 30 maart 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.