Bezoekcijfers nieuwssites BDUmedia in januari fors gegroeid

Het aantal bezoekers van de nieuwssites van BDUmedia is in januari flink gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vooral in het ´westen´, waar de groeipotentie het grootst is, is het verschil met 2018 spectaculair.

 

De sites van cluster Alkmaar kwamen samen uit opeen groei van 217 procent van de  pageviews. Veruit het populairst was een bericht van het Westfries Weekblad over een Postcode Loterij prijs van 1 miljoen euro. Cluster Hoofddorp noteerde een groei van 91 procent in het aantal paginaweergaven.

 

De sites die onder BDU Barneveld vallen, kwamen samen uit op een stijging van 9,9 procent ten opzichte van januari 2018. Ook noemenswaardig is het maandrecord van de Barneveldse Krant. De mannen en vrouw van het kleinste dagblad van Nederland verpulverden in januari het oude record, dat dateerde van augustus 2017.

 

Al met al een aardige start van 2019. Ook correspondenten kunnen hun bijdragen aan die ontwikkeling leveren. Lees bijvoorbeeld dit artikel, waarin we stilstaan bij zaken die belangrijk zijn bij het ‘scoren op internet’. Als we dat goed doen, gaan de komende maanden ongetwijfeld nog veel records sneuvelen. Belangrijk, want elke klik is geld waard.

 

Wil je weleens weten wat een artikel van jouw hand heeft gedaan op internet? Vraag het je redacteur. Hij of zij kan die gegevens leveren.


Geplaatst op 1 februari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.