Bezoekersrecord website na azc-rellen

azc

De rellen rond de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen zal niemand ontgaan zijn. Landelijke en internationale berichtgeving blijkt van grote invloed op de bezoekcijfers van onze nieuwssites. Ook nu liegen de cijfers er niet om.

Waar het aantal bezoekers op www.nieuwsbladgeldermalsen.nl normaliter rond de 800 – 1000 per dag ligt (met zo’n 2.000 pageviews) was dit woensdag ruim 8.500 (met een kleine 17.000 pageviews).

BDUmedia kan deze pageviews goed gebruiken want vanuit het ‘automatic trading netwerk’ (hiermee worden niet-verkochte views ingevuld) leveren iedere 1.000 pageviews maandelijks zo’n € 13 op. Een grote aanjager was Facebook. 95 procent van de bezoekers was afkomstig van Facebook. En dit zónder dat het merk Nieuwsblad Geldermalsen.nl actief gebruik maakt van Facebook. Daarnaast lijkt Google news – waar onze nieuwe sites te vinden zijn – zijn werk te doen. Ook niet onbelangrijk: bezoekers bleven gemiddeld 1.42 minuut op de site.

De bewuste woensdag braken er hevige rellen uit tijdens een informatieavond over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in het dorp. Meerdere freelance medewerkers waren ter plaatse en deden verslag op de website en via social media. De redactie was thuis standby om de berichten te monitoren en te plaatsen. Alle artikelen zijn in een dossier opgenomen en tevens is een fotoalbum aangelegd. Wens voor de nabije toekomst is om in soortgelijke situaties een liveblog van de gebeurtenissen bij te houden. Technisch moet dit al mogelijk zijn, maar nog niet alle redacties zetten dit middel in.
De berichten over de azc-rellen behoren tot de best gelezen artikelen van BDUmedia, maar hebben de eerste plaats nog niet in handen. Deze eer gaat tot nu toe naar het artikel over de postbode in korte broek: http://veenendaalsekrant.nl/lokaal/postbode-bezorgt-zelfs-december-korte-broek-71388 .

Overigens kreeg de berichtgeving over de azc-rellen een opmerkelijk staartje voor BDU-regisseur Louis van Oort en freelancer Sophie van Hogendorp. BBC World Service (het wereldwijde radiostation van de BBC) vroeg het tweetal om lokale voor- en tegenstanders van het asielzoekerscentrum aan te dragen. Deze inwoners gingen vervolgens in het Engels met elkaar in discussie, onder leiding van een BBC-presentatrice.


Geplaatst op 18 december 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.