'Branded content' over keukens

De Barneveldse Krant is onlangs gestart met artikelen over ‘keukens’. De aanpak is vergelijkbaar met de serie over verhuisverhalen. Het gaat om redactionele artikelen die geoormerkt worden als ‘branded content’. Het gaat daarbij om verhalen die -qua onderwerp en journalistieke aanpak- passen in de redactionele formule van onze titels.

Met andere woorden; als we over dit soort onderwerpen zouden berichten, zou dat op deze manier gebeuren. De verhalen over ‘verhuizen’ en ‘keukens’ spelen in op de behoefte van een deel van onze lezers om te ‘gluren bij de buren’. Voorlopig is de Barneveldse Krant de eerste, maar het lijkt een idee dat ook elders uitvoerbaar kan zijn.


Geplaatst op 6 maart 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.