Button op websites voor bezorgklachten

Al eerder plaatsten we in deze nieuwsbrief een bericht over verbeteringen bij de procedure voor bezorgklachten. Als extra service is sinds kort in het hoofdmenu op de websites van alle gratis nieuwsbladen van BDUmedia de button ‘Bezorging’ toegevoegd (zie afbeelding hierboven).

 

Als mensen hierop klikken, komen ze direct bij het klachtenformulier terecht. Via de button is de link naar dit formulier dus veel beter zichtbaar.

Mocht je als freelancer een bezorgklacht doorkrijgen, wijs mensen dan op de mogelijkheid om via de website een klacht in te dienen of doe het eventueel zelf.

 


Geplaatst op 7 mei 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.