Capriolen op vijftien meter hoogte tijdens Ballonfiësta

Fiesta
Een klein videoteam van BDUmedia was vorige week aanwezig bij de 34ste editie van Ballonfiësta Barneveld. Net als vorig jaar zorgden John Veldhuizen (en zijn vervanger op de laatste avond, Hanny Huppelschoten), Boy Imminck, Peter Tijssen (freelance) en Boudewijn van de Velde (freelance) voor de vulling van vijf LED-schermen op de Koewei in Barneveld. Ook onder de vrijwilligers van het evenement bevonden zich traditioneel veel BDU’ers.


Tijdens het luchtballonnenfeest kwamen zo’n 20.000 bezoekers naar het Barneveldse terrein. Zij kregen een mix van advertenties (vanuit de organisatie aangestuurd) en door het videoteam gemaakte video’s voorgeschoteld gedurende het programma (zo’n zes uur per avond). ,,We hadden archiefmateriaal van vorig jaar, maar ook dit jaar hebben we live beelden vanuit de luchtballon op de schermen kunnen krijgen”, vertelt Imminck. ,,Dat gaat via een internetverbinding, dus het is altijd afwachten of het lukt. Maar we kunnen tevreden zijn.” Omdat het videoteam de lat altijd iets hoger wil leggen, regelden Imminck en zijn team een tweede camera. ,,Dit was een soort beveiligingscamera van de beheerder van de LED-schermen waar we op uitzonden. De camera hebben we op vijftien meter hoogte in een hoogwerker gehangen. Het leverde mooie beelden op. We maakten er een timelapse van (klik hier voor de video).”


Uiteindelijk zorgde het videoteam voor beelden op de schermen, maar ook op de website van Barneveldse Krant.nl. Daar stond elke avond een actueel verslag. ,,Op de vrijdag was er bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek (foto). We konden ook dat goed in beeld brengen en maakten er een video van voor de site. Inmiddels is deze video enkele duizenden keren bekeken. In totaal maakten we elf video´s in vier dagen.”

Alle video´s zijn te vinden op www.barneveldsekrant.nl.


Geplaatst op 22 augustus 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.