CHE-studenten onderzoeken Facebookgebruik BDUmedia

facebook

Een drietal vierdejaars studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (twee journalistiek-studenten en één student ‘Communicatie’) onderwerpen de komende weken de activiteiten van BDU-redacties op Facebook aan een kritisch onderzoek.

 

De studenten volgen allemaal het onderwijsprogramma ‘Mediawijsheid’, waarin gedurende een aantal weken extra aandacht wordt besteed aan ‘nieuwe media’. Eén van de onderdelen van het programma is dat de studenten voor een opdrachtgever een concreet product afleveren. Dat kan een videofilm zijn, maar bijvoorbeeld ook een gedegen advies.

 

De studenten zijn gedurende een aantal weken de hele dinsdagmiddag aanwezig bij de opdrachtgever. De groep die binnen BDUmedia actief is neemt de manier waarop wij Facebook voor onze kranten inzetten onder de loep. Veel merken hebben nog helemaal geen Facebook-account, een aantal andere wel. De aandacht van het onderzoek gaat in het bijzonder uit naar De Kaap (waar weinig gebeurt met de aanwezige Facebook-pagina), Ede (als representant van de huis-aan-huisbladen mét een eigen Facebook-pagina) en de Barneveldse Krant (waar het meest actief met Facebook wordt gewerkt).

 

Hans-Lukas Zuurman en Geertjan Jansen -de redacteuren van de Barneveldse Krant die de Facebookpagina beheren- zijn inmiddels over hun werkzaamheden en visie geïnterviewd. Daarnaast duiken de studenten in statistische gegevens over het Facebookgebruik en de manier waarop concurrerende media dat doen. Het onderzoek moet begin oktober tot een advies leiden over de wijze waarop BDUmedia Facebook idealiter zou moeten inzetten om bepaalde doelgroepen (weer of meer) aan de krantenmerken te binden.

 

 


Geplaatst op 25 september 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.