Collega Henk Brinkman (60) overleden

henk brinkman

Henk Brinkman, sinds 1999 als journalist verbonden aan De Stad Nijkerk, is maandag op 60-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een slopende ziekte overleden. Hij was al twee jaar ernstig ziek. Brinkman won vorig jaar, samen met Harry Hamstra, de BDU-persprijs voor de productie ‘Jazeker, die kolere-apotheker’, waarin het tweetal zich verzette tegen verschralende dienstverlening van de plaatselijke apotheek. Met succes.

 

Brinkman groeide op in Vlaardingen. Na zijn studietijd in Zwolle belandde hij in Barneveld waar hij van mei 1990 tot juli 1991 gemeenteraadslid was voor de RPF/GPV. Na een carrière in de zorg en zijn bijbaan in de lokale politiek, richtte Brinkman zijn pijlen op de lokale journalistiek. Hij ging in 1999, aanvankelijk als kabelkrantredacteur, aan de slag voor de BDU-uitgave Stad Nijkerk. Later leverde Brinkman ook bijdragen aan De Puttenaer en de Barneveldse Krant.

 

Henk was afwisselend in vaste dienst en als freelancer werkzaam voor de BDU. Sinds 2012 koos Brinkman definitief voor de (politieke) verslaggeving. Het werk als eindredacteur lag hem beduidend minder goed dan het echte journalistieke handwerk. Omdat de taken binnen het bedrijf meer en meer een gespecialiseerd karakter kregen, was de keus van Henk voor een rol met de voeten in de modder een voor de hand liggende.

 

Henk deed zijn werk het liefst in de politieke arena. Hij genoot ervan de verwikkelingen in een middelgrote gemeente kritisch te volgen. En dat op basis van een gedegen dossierkennis. Maar hij deed meer dan het verslaan van belangrijke politieke bijeenkomsten; hij analyseerde bij tijd en wijle ingewikkelde, langlopende onderwerpen en voorzag ze regelmatig van redactioneel commentaar.

 

Ondanks zijn ziekte, die zich twee jaar geleden openbaarde, bleef hij zoveel mogelijk schrijven. Dat hield hij tot eind november vol. Een nieuwe ziekenhuisopname zette hem op non-actief. Definitief, zoals later zou blijken.

Voor een uitgebreid in memoriam, zie de Stad Nijkerk (klik hier)

In de e-paperversie van de Stad Nijkerk (klik hier) zijn talrijke reacties op de dood van Henk te lezen.


Geplaatst op 8 januari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.