Congres 'De regio vecht terug'

Woensdag 25 april organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek het congres De regio vecht terug. Het fonds voorspelt een dag vol inspiratie en debat over regionale journalistiek, in het Utrechtse Muntgebouw.

 

Tijdens het congres wordt een update gegeven van de stand van zaken in de regionale journalistiek. Ook is er aandacht voor voorbeelden uit de praktijk, innovatieve start-ups, veelbelovende samenwerkingen en recent onderzoek naar de invloed van nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn debatten, workshops en inspiratiesessies.

 

Deelname kost 20 euro en is open voor iedereen die geïnteresseerd is in de regionale journalistiek. Voor meer informatie en kaarten: www.regiovechtterug.nl.

 


Geplaatst op 4 april 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.