Contouren bijeenkomst freelancers worden zichtbaar

Schaffelaartheater

De contouren van de eerste BDU-freelancersavond worden zichtbaar. Tijdens de bijeenkomst -op donderdag 7 mei- worden voor de eerste keer de BDU-persprijzen aan onze correspondenten uitgereikt.

 

Maar er is meer: de organisatie is er in geslaagd een bekende spreker te strikken die bereid is de avond met zijn aanwezigheid op te luisteren. We houden nog even geheim wie deze journalist in kwestie is.

 

Het aantal inzendingen voor de persprijzen is bemoedigend. Niet alleen kwantitatief, ook kwalitatief hoeven we ons als organisatie nergens voor te schamen. Welke winnaars er ook worden aangewezen, de jury gaat er geen gemakkelijke taak aan krijgen.

 

In dat stadium zijn we nu ook ongeveer beland. De inzendtermijn sloot 1 maart en de jury’s krijgen nu de opdracht de inzendingen te beoordelen en een rangorde te bepalen. Voor de goede orde; de jury voor de geschreven producties wordt gevormd door: Marnix Kreyns (directie-secretaris BDU Holding, bestuurslid Raad voor de Journalistiek en voormalig journalist), Wim Vonk en Alex Monster (beiden contentmanager binnen BDUmedia). Kreyns treedt op als voorzitter van de jury.

 

De foto’s worden beoordeeld door een jury onder leiding van Janus Visser (BDU-fotograaf in ruste), Hans-Lukas Zuurman (verslaggever Barneveldse Krant én enthousiast amateur-fotograaf) en Daan Bleuel (contentmanager bij BDUmedia). Visser zal het gezelschap als voorzitter in toom proberen te houden en naar een verantwoorde beoordeling proberen te sturen. Voor de goede orde; op de winnaars liggen leuke prijzen te wachten (naast de eeuwige roem).

 

De uitreiking van de BDU-persprijzen vindt donderdag 7 mei plaats in het Barneveldse Schaffelaartheater. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom. Om 20.00 uur begint het programma, dat rond 21.30 uur eindigt. Belangstellenden kunnen aansluitend nog -onder het genot van een  hapje en een drankje- voor een goed gesprek met gelijkgestemden terecht in de foyer van het theater.

 

Ben je van plan te komen? Aanmelden is verplicht. Dit kan bij één van de contentmanagers Alex Monster (a.monster@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) of Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl).


Geplaatst op 12 maart 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.