Corona-crisis; Thuiswerken is het devies

Lege bureau’s op de redactie van BDUmedia

De maatregelen die het Kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijke beperken en te vertragen, heeft ook merkbare gevolgen voor het functioneren van BDUmedia. Zo kregen medewerkers in vaste dienst eind vorige week te horen dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden.

Die maatregel geldt voor elke collega, mits dat in redelijkheid mogelijk is en indien het de continuïteit van de bedrijfsprocessen niet bovenmatig hindert. Met als gevolg dat het maandag angstig stil was in de kantoren van de BDU. Op de redactie werkte alleen een aantal collega’s van de Barneveldse Krant. De bekendmaking van een tweetal bevestigde corona-infecties in Barneveld en Voorthuizen ligt daaraan ten grondslag.

Maar de effecten zijn breder voelbaar. Het zal deze weken bijvoorbeeld een hele klus worden om onze kranten gevuld te krijgen. Met advertenties én reguliere kopij. Deze week zijn er nog afgelastingen die we kunnen publiceren, het aanbod aan aankondigingen van evenementen, verslagen van sportwedstrijden en zo meer zal naar verwachting sterk opdrogen, de komende weken.

Of dat op afzienbare termijn gevolgen moet krijgen en zo ja welke is op dit moment onderwerp van interne discussie. Feit is óók dat het internetbezoek van onze sites door het plafond is gegaan. Dat is andermaal een bevestiging van de relevantie van onze media in de lokale markten. Onder dit soort omstandigheden weet de lezer ons duidelijk te vinden.


Geplaatst op 16 maart 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.