Correspondenten nemen in stijl afscheid van 'hun' nieuwsbladen

Correspondenten van de nieuwsbladen Het Kontakt (Harderwijk/Ermelo) en de Veenendaalse Krant hebben de afgelopen week in stijl afscheid genomen van hun kranten. Beide titels verschenen eind december voor het laatst. BDUmedia verkocht de kranten aan concurrent DPGmedia (voorheen De Persgroep), waarna de titels van de markt verdwenen.

De deal maakte deel uit van een veel grotere overeenkomst. Daarin verkochten DPG media en BDUmedia over en weer titels, met als resultaat dat de uitgevers elkaar in het overlappende gebied over en weer de ruimte gunde. Eerder verdwenen in dit kader Veluweland, Hoog & Laag, De Stad Tiel, Nieuwsblad Geldermalsen en het lokale nieuwsblad in Culemborg uit de BDU-portefeuille. BDU kreeg er onder meer een sterke marktpositie in Ede, Amersfoort, Soest en Leusden voor terug.

Dat had natuurlijk niet alleen maar prettige gevolgen. Het betekende bijvoorbeeld dat freelance-medewerkers niet langer nodig waren. Freelancers die niet zelden meer dan gemiddeld betrokken waren bij ‘hun’ nieuwsblad. Gelukkig vond een behoorlijk aantal freelancers snel emplooi bij voorheen concurrerende media en andere opdrachtgevers.

Afgelopen namen medewerkers van Het Kontakt en de Veenendaalse Krant in goede sfeer afscheid van hun krant. Met een borrel in het Harderwijkse Luigi’s en een lunch in het Veenendaalse Zeldzaam.


Geplaatst op 7 februari 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.