Correspondenten worden kijkcijferkanonnen

Sinds de start van de videoworkshops van BDUmedia eind vorig jaar werken steeds meer correspondenten met video. De resultaten daarvan zijn inmiddels merkbaar en zichtbaar.

Zo leverde correspondent Aart Aalbers (Veenendaalse Krant) vorige week twee opmerkelijke video’s aan. De ene betrof een serenade van een Veenendaalse trompetist aan de goudvissen die van het ministerie uit een Veenendaalse gracht gehaald moesten worden. Een grappig onderwerp, vond ook de kijker/lezer. De video werd bijna 1700 keer bekeken.

Een dag later had Aart weer ‘beet’, deze keer op een middelbare school in Veenendaal. Daar hadden alle leerlingen zich verzameld voor aanvang van de Scholierenverkiezing. Met een knipoog naar CDA-leider Buma zongen zij uit volle borst het Wilhelmus.

Een registratie daarvan zorgde, ja echt, voor ruim 3500 views.

Wie de videoworkshop volgt krijgt handige tips en leert hoe BDUmedia met video omgaat. Bij plaatsing van de video staat er ook een kleine vergoeding tegenover.

De eerste volgende twee gratis workshops staan gepland op donderdag 4 mei, in de ochtend en in de middag. Aanmelden kan via Boy Imminck op b.imminck@bdu.nl.


Geplaatst op 31 maart 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.