Dagblad Barneveldse Krant 'presteert het best'

Dagblad Barneveldse Krant, een uitgave van BDUmedia, is met grote afstand het ‘best presterende dagblad’ van alle Nederlandse titels. De krant wist het oplageverlies sinds 2000 te beperken tot 15 procent. Dat stelt media-onderzoeker Piet Bakker op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

 

Bakker bestudeerde daarvoor de oplagecijfers van alle regionale dagbladen in Nederland. De Barneveldse Krant is sinds jaar en dag qua oplage het kleinste dagblad, maar volgens het onderzoek van Bakker wel de krant met het meest stabiele oplagebeeld. Momenteel is de oplage een kleine tienduizend exemplaren.

 

Over het algemeen is te zien dat alle kranten sinds 2000 elk jaar een stuk van hun oplage inleveren. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, de Gooi- en Eemlander en het Leidsch Dagblad raakten sinds de eeuwwisseling de helft of meer van hun betaalde oplage kwijt, aldus Bakker.


Geplaatst op 30 april 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.