De Puttenaer scoort met dorpsgesprek


Redacteur Paul Nolens leidde samen met collega Marieke Michielsen het dorpsgesprek. (Foto Henk Hutten)

Bijna honderd mensen bezochten dinsdag 8 oktober het eerste dorpsgesprek dat De Puttenaer hield in samenwerking met de gemeente Putten. Thema van de bijeenkomst in partycentrum De Huifkar was ‘Aardgasvrij wonen’.

De leiding van het dorpsgesprek, met als motto ‘Putten Praat Mee!’, was in handen van redacteuren Marieke Michielsen en Paul Nolens. Freelancers Tim van Donkersgoed, Henk Hutten en Wijnand Kooijmans zorgden respectievelijk voor een introductievideo, fotografie en verslaggeving.


Omdat aardgasvrij wonen voor de meeste mensen nog een ver-van-mijn-bedshow is, was de discussiebijeenkomst terdege voorbereid. De vier weken voorafgaand aan het dorpsgesprek publiceerde De Puttenaer verhalen met de verantwoordelijk wethouder, de woningcorporatie, specialisten/adviseurs op dit gebied en ervaringsdeskundigen uit Putten en een eigen commentaar. Dat wierp zijn vruchten af, getuige de uitstekende opkomst.

Het is de bedoeling dat de dorpsgesprekken volgend jaar een vervolg krijgen. De tweede editie van ‘Putten Praat Mee!’ staat op de voorlopige planning voor eind januari met als thema ‘Wonen: moet Putten uitbreiden of groen blijven?’


Geplaatst op 14 oktober 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.